Jedzmy zdrowo

kupiłem lek Cervarix i jestem bardzo z niego zadowolony

Od dzieciństwa namawiają nas żebyśmy jedli warzywa i owoce, bo one są zdrowe i sprawiają, że my dzięki nim jesteśmy zdrowi. Nie da się tego zignorować. Jak przyjrzymy się bliżej temu zagadnieniu i otworzymy się na witaminy na talerzu, okazuje się, że rzeczywiście z jedzenia warzyw i owoców jest sam pożytek.

Przede wszystkim powinniśmy ich jeść dużo, gdy dbamy o linię. Kiedy chcemy schudnąć to warzywa mają podwójnie dobre działanie, z jednej strony to witaminy na talerzu, które dostarczają nam witalności na cały dzień, a z drugiej mają o wiele mniej kalorii niż inne rzeczy. O wiele lepiej mieć figurę pod kontrolą, gdy żywimy się delikatnymi zupkami, warzywami na parze, a w nagłych napadach głodu przegryzamy jabłko, a nie coś słodkiego. Dlatego warzywa powinny stać się podstawą naszej diety.

Latem o wiele prościej o witaminy na talerzu, bo wszystko jest świeże i niesamowicie nam smakuje. Zimą jest trochę gorzej, bo wydaje nam się, że mrożonki nie są już tak dobre i rezygnujemy z warzyw. Nie powinniśmy tak robić. To właśnie zimą witaminy na talerzu są nam szczególnie potrzebne. Nasz wyjałowiony organizm właśnie wtedy szczególnie domaga się warzyw. Powinniśmy więc w okresie zimowym spożywać ich równie dużo, a może nawet więcej niż latem. Możemy kupować dobre jakościowo mrożonki, lub korzystać z tego co przetworzyliśmy sami w okresie letnim. Bowiem moda na przetwory domowe wraca i teraz już nie tylko babcie się tym zajmują, ale i młodzi ludzie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *